Hello!

Rozner-Sümegi Rita vagyok szabadúszó illusztrátor. Alkalmanként animációkkal is foglalkozom, de leginkább az illusztrálás tölti ki az időm nagy részét. Egészen apró voltam amikor elkezdtem ismerkedni a rajzolással. Ahogy telt az idő a zsírkrétát felváltotta a ceruza, művészeti suli(k)ba vezetett az utam, majd jött is az első munkahelyem ahol majdnem 5 évet töltöttem. Itt szinte mindenbe belekóstolhattam, az illusztrálásba, az animálásba, tervezőgrafikai projektekbe például arculatkészítésbe(az a megtiszteltetés ért, hogy a szarvasi Tessedik Sámuel múzeum teljes arculatát én készíthettem el, és még néhány interaktív játékhoz is rajzolhattam). 2020 Novemberében pedig fejest ugrottam a szabadúszásba, szerettem volna jobban egy területre koncentrálni.
Annyi minden érdekel és imádok újat tanulni, új vizekre evezni, így a rajzaim témája elég változatos, szeretem a természetet megörökíteni, nagyon érdekelnek a mondák, szeretek történeteket megeleveníteni egy-egy képben, de a mindennapok vicces helyzetei is sokszor megihletnek. 

Emellett a sok digitális dolog mellett, szeretem bekoszolni a kezeim. Linót metszek, egyedi grafikákat rajzolok, pólót/pulcsit/cipőt festek, ... ez elég változó, mikor mihez van kedvem, a lényeg, hogy alkothassak. 

Ha szeretnél velem dolgozni, írj nekem a smera.illustration@gmail.com-ra. 


Back to Top